Julekalender 2011 – 8. december

by Leda

Nå. Det skal jo ikke kun være sjov og løjer, for vi ved jo alle at julen primært handler om mindreværd og dårlig samvittighed.

Og den ultimative grund vej til dårlig samvittighed går jo for mange gennem de sindssyge mængder mad der bliver indkøbt, lavet og ædt. Enten har vi dårlig samvittighed fordi vi æder og æder eller også har vi dårlig samvittighed fordi vi ikke deltager, tager fra os når andre har knoklet i køkkenet og ikke formår at “hygge” som de rigtige mennesker gør: med fedt og sukker.

Så for at spæde mere salt i såret, får du her en lille energi-guide der viser hvor meget energi der er i de typiske danske juleretter (inkl. min jule-livret: snaps) og hvor langt du skal løbe for at forbrænde den tilsvarende mængde energi (hvis du vejer 70kg og løber med ca. 10km/t – jeg blev nødt til at tage udgangspunkt i et eller andet).

  • Stegt and, svesker, kartofler, sauce m.m. En portion ≈ 7500kJ ≈ 24,1km
  • Flæskesteg, brune kartofler, brun sovs m.m. En portion ≈ 6000kJ ≈ 19,3km
  • Klejner. 100g ≈ 2500kJ ≈ 8km
  • Ris a la mande. En portion ≈ 2400kJ ≈ 7,8km
  • Et glas gløgg ≈ 800kJ ≈ 2,6km
  • Tuborg julebryg. En dåse ≈ 660kJ ≈ 2,1km
  • Snaps. 2cl ≈ 200kJ ≈ 0,6km

Dvs at en af de rigtig gode juledage hvor du både når at få en portion flæskesteg, en portion and, ris a la mande, 5 julebryg, 3 snaps og et glas gløgg og nogle småkager vil kræve en løbetur på 74,1km (1,8 x maraton-distancen) dagen efter.

Velbekomme.